400gBiefstuk (rumsteak, filet of surlonge), in grote blokjes
1stukGrote broccoli, in roosjes verdeeld
2elSojasausof tamari
1elOestersaus (optioneel)voor extra umami
1elGeroosterde sesamolie
1elHoning (of suiker)
1elRijstazijn (of Shaoxing-wijn)
2teentjesKnoflook, fijngehakt
1theelepelVerse gember, geraspt
1elSesamzaadjes
2elVerse koriander of platte peterselie, fijngehakt
naar smaakZwarte pepernaar smaak
naar behoeftePlantaardige olie voor de bereiding
Instructies
Meng de marinade in een kom: sojasaus, oestersaus, sesamolie, honing, rijstazijn, knoflook, gember en zwarte peper.
Voeg de blokjes biefstuk toe aan de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Blancheer de brocoli gedurende 2 minuten in kokend water en spoel af onder koud water.
Prik om beurten een stukje biefstuk en een roosje brocoli op de spiesen.
Verwarm wat olie in een grote pan of op de barbecue en bak de brochettes 2 tot 3 minuten per kant.
Serveer de brochettes op een schaal en besprenkel eventueel met resterende marinade, bestrooi met sesamzaadjes en koriander.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor een betere smaak. Laat de marinade langer intrekken voor een zachter vlees. Zorg ervoor dat je de spiesen niet te vol prikt voor een gelijkmatige garing. Serveer de brochettes met een schijfje citroen of als dipje sriracha-mayo voor extra smaak.