400gBiefstuk (rumsteak of bavette), in dunne reepjes gesneden
1groteBroccoli, in kleine roosjes verdeeld
2stuksBosuitjes, in stukjes gesneden
2tenenKnoflook, fijngehakt
1kleineRode peper, in ringetjes (optioneel)
2elPlantaardige olie (sesam- of zonnebloemolie)
Instructies
Meng in een klein kommetje de sojasaus, oestersaus, bruine suiker of honing, azijn en de aangelengde maïzena.
Verhit een grote koekenpan of wok met wat plantaardige olie en voeg de biefstukreepjes toe en bak ze 2-3 minuten op hoog vuur.
Haal het vlees uit de pan en leg het apart.
Bak in dezelfde pan de knoflook, bosui, peper en broccoli gedurende 2-3 minuten tot de broccoli iets zachter maar knapperig is.
Voeg de biefstuk weer toe aan de pan, giet de saus eroverheen en roer goed door elkaar.
Laat het 2 minuten pruttelen totdat de saus dikker wordt en alles glanst.
Bestrooi met sesamzaadjes en frisse kruiden voordat je het serveert.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Snijd de biefstukreepjes niet te dik, zodat ze gelijkmatig bakken. Pas op dat je de broccoli niet te lang bakt – hij moet knapperig blijven. Dit gerecht is ook geschikt voor diverse vervangingen; gebruik varkensvlees, kip, tofu, of andere groenten naar keuze.