Ontdek waarom dit gerecht met Bief Aardappelen Cherrytomaten je nieuwe favoriet wordt. Een smaakvolle combinatie van mals vlees, knapperige aardappelen en zoete tomaten, perfect voor elke maaltijd.
600gBiefstuk (filet, rumsteck of bavette), in blokjes gesneden
4middelgroteAardappelen
1bakjeCherrytomaten
1groteRode ui
2tenenKnoflook
2elOlijfolie
1elSojasaus (optioneel)
1elBalsamicoazijn of rode wijn
naar smaakFrisse kruiden zoals peterselie, koriander of bieslook
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Schil en snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 10 minuten in gezouten water.
Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken.
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de aardappelen 8-10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Haal de aardappelen uit de pan en reserveer ze.
Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de gesnipperde rode ui en de fijngesneden knoflook 2-3 minuten.
Voeg de stukjes biefstuk toe en bak ze 3-4 minuten op hoog vuur.
Halveer de cherrytomaten en voeg ze samen met de sojasaus en balsamicoazijn toe aan de pan.
Roer alles goed door en laat nog 2-3 minuten sudderen.
Voeg de gebakken aardappelen terug in de pan, breng op smaak met zout en peper en roer voorzichtig door elkaar.
Laat het nog 1-2 minuten warm worden en serveer het gerecht heet, bestrooid met verse kruiden.
Notities
Dit recept is ideaal voor snelle weekdagen of gezellige etentjes. Probeer variaties met andere groenten of kruiden naar keuze. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 2 dagen. Verwarm opnieuw in een pan of magnetron.