Ga terug
–+ servings
Loubia: Gestoofd Rundvlees Genot

Betoverende Loubia: Stoofvlees met Witte Bonen Recept

Ontdek Loubia: een hartverwarmend stoofgerecht met rundvlees en witte bonen uit de Maghreb. Perfect voor koude dagen met rijke smaken en kruiden. Een culinaire verwennerij!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 35 minuten
Rusttijd: 55 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal

Equipment

  • Grote stoofpan of braadpan
  • Houten lepel
  • Snijplank en scherp mes
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 400 g Rundvlees (bijv. sukade of riblappen) In stukken gesneden
  • 250 g Gedroogde witte bonen Een nacht geweekt
  • 3 Wortels In plakjes
  • 1 grote Ui Fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook Fijngehakt
  • 1 stengel Bleekselderij In blokjes
  • 206 ml Tomatenpuree
  • 2 el Tomatenconcentraat
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 el Gemberpoeder
  • 1 Laurierblad
  • 600 ml Water
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Peterselie Gehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Laat de witte bonen een nacht weken in koud water. Spoel ze de volgende dag af en zet apart.
  • Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de stukken rundvlees toe en bak ze aan tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Fruit in dezelfde pan de ui, knoflook, bleekselderij en wortels tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree, tomatenconcentraat, komijn, gember, laurierblad, zout en peper toe. Roer goed door.
  • Doe het rundvlees terug in de pan en voeg het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen, of tot het vlees mals is.
  • Kook ondertussen de witte bonen in een aparte pan met gezouten water tot ze zacht zijn (ongeveer 1 uur). Giet af en voeg ze toe aan de stoofpot.
  • Laat alles nog 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed mengen. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
  • Serveer heet, gegarneerd met gehakte peterselie.

Notities

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook ideaal voor het invriezen. Maak extra porties klaar en vries ze in voor later gebruik.

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 35g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 700mg | Potassium: 1200mg | Fiber: 15g | Sugar: 10g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 120mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!