Betoverende Bûche Salée met Zeevruchten: Krab & Gamba's!
Ontdek onze Bûche Salée met krab, gerookte zalm en garnalen. Perfect voor feestdagen, deze hartige twist op de Franse klassieker brengt elegante zeesmaken naar je tafel.
Breng een pan water aan de kook en kook de garnalen 3-4 minuten tot ze roze kleuren. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 50ml slagroom in een kleine pan en los de uitgeknepen gelatine erin op. Laat afkoelen.
In een grote kom meng je de roomkaas, het sap van een citroen en fijngehakte dille. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de afgekoelde gelatine-roommix toe aan het roomkaasmengsel en roer goed door.
Roer voorzichtig het krabvlees en de afgekoelde garnalen door het mengsel.
Bekleed een bûchevorm met huishoudfolie en giet de helft van het mengsel erin. Strijk glad.
Leg de plakjes gerookte zalm op het mengsel en giet de rest van het mengsel eroverheen. Strijk opnieuw glad.
Bedek de vorm met folie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast (bij voorkeur een hele nacht).
Haal de bûche voorzichtig uit de vorm, decoreer met komkommerplakjes en verse dille en serveer.
Notities
Deze hartige bûche is een creatieve en elegante aanvulling op je feestmenu. Met de reacties van bewondering die je van je gasten zult ontvangen, is het zeker de moeite waard om te proberen!