Ga terug
+ servings
belgische wafels recept

Belgische Wafels Recept

Ontdek het perfecte belgische wafels recept voor een knapperige ontbijttraktatie of feestelijke brunch met familie en vrienden. Simpel en heerlijk.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rijstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Belgisch wafelijzer
  • Grote kom voor het beslag
  • Kleine kwast voor het invetten van het wafelijzer

Ingrediënten

  • 300 gram Bloem
  • 1 zakje Droge gist
  • 50 gram Suiker
  • ½ theelepel Zout
  • 2 stuks Eieren
  • 375 milliliter Warme melk
  • 80 gram Gesmolten boter
  • 1 theelepel Vanille-extract

Instructies

  • Giet de warme melk in een grote kom en voeg de gist toe. Roer en laat het mengsel ongeveer 5 minuten rusten.
  • Voeg de suiker, zout, eieren, gesmolten boter en vanille-extract toe. Meng alles goed.
  • Voeg de bloem geleidelijk toe en roer tot een glad beslag.
  • Dek de kom af met een schone keukendoek en laat het beslag ongeveer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm je wafelijzer voor en borstel het in met olie of boter.
  • Giet een lepel beslag in het midden van het ijzer en sluit het deksel.
  • Bak de wafels gedurende 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Serveer de wafels met verse slagroom en aardbeien voor een extra speciale traktatie. Bewaar wafels in een koektrommel tot 2 dagen of vries ze in voor langere opslag.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 6g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 200mg | Potassium: 90mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 5IU | Calcium: 6mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!