Pak het speenvarken uit en leg het op een schone werkplaat.
Controleer of alle ingewanden verwijderd zijn en was het varken grondig met koud water.
Dep het varken droog met keukenpapier en laat het uitlekken op een rooster.
Maak de marinade door knoflook, tijm, zout, peper en olijfolie in een kom te mengen tot een pasta.
Wrijf de marinade over het hele varken, ook onder de huid en in de holtes.
Steek het spit door het varken en bevestig het stevig met spiesvorken.
Zet de barbecue op een constante temperatuur van ongeveer 160 graden Celsius.
Draai het varken langzaam gedurende 4-5 uur tot de huid goudbruin en knapperig is.
Besprenkel regelmatig met extra olie tijdens het braden.
Laat het vlees na het braden 20-30 minuten rusten voordat je het snijdt.
Notities
Vergeet niet om het varken minimaal 2 uur voor het braden op kamertemperatuur te laten komen voor een gelijkmatige garing.Zet de restjes in de koelkast en ze zijn tot 3 dagen houdbaar. Of vries ze in voor langer gebruik.Gebruik een thermometer om de interne temperatuur van het vlees te controleren voor het beste resultaat.