Ontdek waarom Banoffee Mini Tartelettes mijn favoriete dessert zijn! Een perfecte combinatie van zoete karamel, rijpe bananen en luchtige slagroom. Ideaal voor elk feestje of gezellige avond thuis. Lees het recept nu!
40gMascarponeoptioneel, voor een stevigere chantilly
enkeledruppelsVanille-extractoptioneel
Instructies
Fijnmalen van de koekjes en meng met gesmolten boter tot een 'zand'-textuur.
Verdeel het mengsel over muffinvormpjes en druk aan met een lepel. Zet in de koelkast om stevig te worden.
Maak de karamel door een ongeopend blikje gecondenseerde melk twee uur te laten sudderen in een pan met water.
Schild de bananen en snijd in dunne plakjes. Verdeel karamel over de biscuitbasis en leg de bananenplakjes erop.
Klop de koude slagroom met poedersuiker en eventueel mascarpone tot een stevige chantilly en spuit deze op de tartelettes.
Versier met extra bananenplakjes en eventueel koekjeskruimels of chocoladehagel. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Notities
Zorg ervoor dat alle ingrediënten koud zijn voor het beste resultaat. Je kunt de biscuitbasis een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voor een gezondere variant kun je plantaardige alternatieven gebruiken of de suiker verminderen.