Ontdek het perfecte recept voor Bananentaart Chocolade Noten met een verrukkelijke combinatie van rijpe bananen en knapperige noten. Ideaal voor elk feestje!
Voorverwarm de oven op 180°C en vet de bakvorm in met boter en bloem.
Plet de rijpe bananen met een vork tot een romig mengsel.
Klop de boter met de bruine suiker tot luchtig en voeg de eieren één voor één toe, en meng goed.
Voeg de platgeplette bananen toe en roer alles glad.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en roer voorzichtig.
Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.
Schep de chocoladekorrels en de helft van de hazelnoten door het beslag.
Giet het mengsel in de voorbereide vorm en strijk het glad.
Bak de taart 35-40 minuten en controleer de gaarheid met een cocktailprikker.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Klop de roomkaas met de poedersuiker tot een romige crème en smeer deze over de afgekoelde taart.
Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze over de roomkaaslaag.
Snijd verse bananen in plakjes en verdeel ze over de taart, strooi de resterende hazelnoten eroverheen.
Notities
Gebruik echt rijpe bananen voor de beste zoetheid. Je kunt variëren met noten of de roomkaas vervangen door Griekse yoghurt voor een lichtere versie. Bewaar de taart in de koelkast en deze is tot 3 dagen houdbaar. Voor langere bewaring kun je de taart invriezen zonder toppings. Laat de taart een half uur voor serveren uit de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.