Ga terug
+ servings
bananen pannenkoeken recept

Bananenpannenkoeken

Begin je dag met een glimlach met dit heerlijke bananen pannenkoeken recept. Simpel, gezond en perfect voor een luxe ontbijt thuis. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: $5

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Mengkom
  • Spatel
  • Garde of vork

Ingrediënten

  • 2 stuks Rijpe bananen
  • 100 gram Bloem (of havermout voor een havermout variant)
  • 1 stuk Ei (optioneel)
  • 150 ml Melk (of plantaardige melk)
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • Boter of olie om te bakken Naar behoefte

Instructies

  • Puree de bananen met een vork tot een gladde brij.
  • Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout.
  • Giet de bananenpuree en melk bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag; voeg het ei toe indien gebruikt.
  • Verhit een scheutje boter of olie in een anti-aanbakpan en bak kleine porties beslag op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn; draai om zodra er bubbeltjes ontstaan.

Notities

Gebruik rijpe bananen voor de beste smaak. Varieer met toppings zoals honing, noten of vers fruit. Bewaar overgebleven pannenkoeken in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries ze in voor een maandige houdbaarheid. Experimenteer met het toevoegen van een snufje kaneel voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 4g | Fat: 6g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 35mg | Sodium: 150mg | Potassium: 250mg | Fiber: 3g | Sugar: 8g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!