Begin je dag met een glimlach met dit heerlijke bananen pannenkoeken recept. Simpel, gezond en perfect voor een luxe ontbijt thuis. Probeer het vandaag!
100gramBloem (of havermout voor een havermout variant)
1stukEi (optioneel)
150mlMelk (of plantaardige melk)
1theelepelBakpoeder
1snufjeZout
Boter of olie om te bakkenNaar behoefte
Instructies
Puree de bananen met een vork tot een gladde brij.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout.
Giet de bananenpuree en melk bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag; voeg het ei toe indien gebruikt.
Verhit een scheutje boter of olie in een anti-aanbakpan en bak kleine porties beslag op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn; draai om zodra er bubbeltjes ontstaan.
Notities
Gebruik rijpe bananen voor de beste smaak. Varieer met toppings zoals honing, noten of vers fruit. Bewaar overgebleven pannenkoeken in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries ze in voor een maandige houdbaarheid. Experimenteer met het toevoegen van een snufje kaneel voor extra smaak.