Ga terug
+ servings
bananenpannenkoek recept

Bananenpannenkoek

Ontdek het heerlijke bananenpannenkoek recept dat fluffy en gezond is. Perfect voor ontbijt of brunch met eenvoudige ingrediënten. Maak vandaag je eigen versie.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Cost: $5

Equipment

  • Koekenpan
  • Mixkom
  • Handmixer of vork
  • Spatel
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen Bananen Rijp en met vlekken voor zoetere pannenkoeken.
  • 150 gram Bloem Of havermout voor een gezondere variant.
  • 2 stukken Eieren Voor een ei-vrije versie, gebruik appelmoes.
  • 200 ml Melk Of vervang door plantaardige melk.
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • Boter of olie naar behoefte Boter of olie Voor het bakken.

Instructies

  • Fijnprak de rijpe bananen met een vork tot een gladde puree en voeg eieren, melk en vanille-extract toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg bloem, bakpoeder en zout toe aan het banaanmengsel en roer tot een glad beslag.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg boter of olie toe. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek 2-3 minuten per kant tot goudbruin.

Notities

Gebruik altijd rijpe bananen met bruine vlekjes voor de beste smaak en zoetheid. Bewaar overgebleven pannenkoeken in de koelkast in een afgesloten doos tot 3 dagen of vries ze in voor langere bewaren. Warm ze op in de magnetron of in een koekenpan met een beetje boter voor een vers gevoel.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 6g | Fat: 5g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 200mg | Potassium: 240mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!