Ontdek het heerlijke bananenpannenkoek recept dat fluffy en gezond is. Perfect voor ontbijt of brunch met eenvoudige ingrediënten. Maak vandaag je eigen versie.
2rijpe bananenBananenRijp en met vlekken voor zoetere pannenkoeken.
150gramBloemOf havermout voor een gezondere variant.
2stukkenEierenVoor een ei-vrije versie, gebruik appelmoes.
200mlMelkOf vervang door plantaardige melk.
1theelepelVanille-extract
1theelepelBakpoeder
1snufjeZout
Boter of olienaar behoefteBoter of olieVoor het bakken.
Instructies
Fijnprak de rijpe bananen met een vork tot een gladde puree en voeg eieren, melk en vanille-extract toe. Meng goed door elkaar.
Voeg bloem, bakpoeder en zout toe aan het banaanmengsel en roer tot een glad beslag.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg boter of olie toe. Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek 2-3 minuten per kant tot goudbruin.
Notities
Gebruik altijd rijpe bananen met bruine vlekjes voor de beste smaak en zoetheid. Bewaar overgebleven pannenkoeken in de koelkast in een afgesloten doos tot 3 dagen of vries ze in voor langere bewaren. Warm ze op in de magnetron of in een koekenpan met een beetje boter voor een vers gevoel.