Ontdek hoe je een heerlijke Bananencaramel Rolcake maakt met deze eenvoudige recept. Perfect voor elke gelegenheid en ideaal voor bananenliefhebbers. Probeer het vandaag.
Voorverwarm de oven tot 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een licht, romig mengsel. Voeg de geprakte bananen en vanille-extract toe.
Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken en voeg geleidelijk de rest van de suiker toe.
Meng de droge ingrediënten en voeg ze voorzichtig toe aan het eierdooiermengsel, spatel de eiwitten erdoor.
Giet het beslag op de bakplaat en strijk glad.
Bak het biscuit 12-15 minuten tot het goudbruin is.
Haal het uit de oven en draai het om op een theedoek bestrooid met poedersuiker, rol het warm op en laat het afkoelen.
Klop de slagroom met poedersuiker en vanille-extract tot stevige pieken.
Maak de caramel saus door bruine suiker, room, boter, vanille en zout in een pan te verwarmen tot dikker worden.
Rol het biscuit uit, spreid de slagroom uit, leg de bananenschijfjes erop en rol het weer op.
Bestrijk de buitenkant met de caramel saus en bestrooi met gehakte Graham crackers en banaanplakjes.
Notities
Gebruik rijpe bananen voor een zoete smaak. Laat de rolcake rusten voordat je hem snijdt, zodat de lagen goed samenkomen. Je kunt de rolcake tot 2 dagen in de koelkast bewaren of invriezen voor langere opslag.