Maak heerlijke bananen pannenkoeken met walnoten en caramel! Perfect voor brunch of een gezellig diner. Eenvoudig recept voor 8 luchtige pannenkoeken. Probeer deze Bananen Pannenkoeken Caramel snel zelf.
2bananenBananen (één voor het beslag, één voor de decoratie)
2stuksEieren
200mlMelk
180gBloem
1zakjeBakpoeder
1elSuiker
30gGesmolten boter
1snufjeZout
40gGemalen noten
vloeibarecaramelVloeibare caramel(zelfgemaakt of gekocht)
een beetjeolie of boterOlie of boter voor het bakken
Instructies
Neem één banaan en prak deze in een kom. Voeg de eieren, suiker, gesmolten boter en melk toe. Meng alles voorzichtig tot een glad beslag.
Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe. Meng goed tot het beslag homogeen is en voeg dan de helft van de gemalen noten toe.
Verhit een koekenpan met een beetje olie of boter. Giet een kleine lepel beslag in de pan voor elk van de acht pannenkoeken. Bak elke kant ongeveer twee minuten tot ze stevig en droog zijn.
Leg de pannenkoeken op een bord en voeg verse banaanplakjes toe als versiering. Besprenkel met vloeibare caramel.
Notities
Deze pannenkoeken zijn gemakkelijk aan te passen; als je geen eieren hebt, kun je ook twee kleine kopjes water gebruiken. Melk kan vervangen worden door water van gelijke kwaliteit. Dit recept is vergevingsgezind en laat ruimte voor variaties. Geniet ervan als een klassiek brunchgerecht voor vrienden en familie!