Ga terug
+ servings
Baked Beans Bacon

Baked Beans Bacon

Ontdek waarom deze Baked Beans Bacon een must-try zijn! Een zoete en knapperige combinatie die perfect past bij elke BBQ of maaltijd. Simpel te maken en onweerstaanbaar lekker.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 220kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenschaal
  • Mengkom
  • Houten lepel
  • Zeef

Ingrediënten

  • 800 g Gekookte witte bonen bijvoorbeeld pork n beans of tomatenbonen
  • 120 ml Ketchup
  • 120 ml BBQ-saus
  • 50 g Bruine suiker
  • 1 el Gele mosterd
  • 1 el Worcestershire-saus
  • 5-6 plakken Bacon dikke plakken
  • druppels Vloeibare rook optioneel
  • 0.25 tl Knoflookpoeder
  • 0.25 tl Zwarte peper

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C (350°F).
  • Meng in een grote kom de ketchup, BBQ-saus, bruine suiker, mosterd, Worcestershire-saus, vloeibare rook, knoflookpoeder en zwarte peper.
  • Giet de bonen af en voeg ze toe aan de saus, roer voorzichtig.
  • Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
  • Leg de baconplakken bovenop de bonen.
  • Bak de bonen in de oven gedurende 1 tot 1,5 uur totdat de bacon knapperig en goudbruin is.

Notities

Voeg een handvol fijngehakte ui of verse knoflook toe voor extra smaak.
Bewaar de bonen in de koelkast tot 3-4 dagen in een luchtdichte container.
Je kunt de bonen ook invriezen voor maximaal 3 maanden.
Proef altijd de saus voordat je de bonen toevoegt om de smaak te optimaliseren.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 8g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 500mg | Potassium: 300mg | Fiber: 5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 40mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!