Ontdek waarom deze Baked Beans Bacon een must-try zijn! Een zoete en knapperige combinatie die perfect past bij elke BBQ of maaltijd. Simpel te maken en onweerstaanbaar lekker.
800gGekookte witte bonenbijvoorbeeld pork n beans of tomatenbonen
120mlKetchup
120mlBBQ-saus
50gBruine suiker
1elGele mosterd
1elWorcestershire-saus
5-6plakkenBacondikke plakken
druppelsVloeibare rookoptioneel
0.25tlKnoflookpoeder
0.25tlZwarte peper
Instructies
Verwarm de oven op 180°C (350°F).
Meng in een grote kom de ketchup, BBQ-saus, bruine suiker, mosterd, Worcestershire-saus, vloeibare rook, knoflookpoeder en zwarte peper.
Giet de bonen af en voeg ze toe aan de saus, roer voorzichtig.
Schep het mengsel in een ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
Leg de baconplakken bovenop de bonen.
Bak de bonen in de oven gedurende 1 tot 1,5 uur totdat de bacon knapperig en goudbruin is.
Notities
Voeg een handvol fijngehakte ui of verse knoflook toe voor extra smaak.Bewaar de bonen in de koelkast tot 3-4 dagen in een luchtdichte container.Je kunt de bonen ook invriezen voor maximaal 3 maanden.Proef altijd de saus voordat je de bonen toevoegt om de smaak te optimaliseren.