Ontdek de heerlijke combinatie van verse ingrediënten in deze Avocado Garnalen Salade. Perfect voor een lichte lunch of feestelijk voorgerecht. Simpel en snel klaar. Probeer het vandaag.
Splits de avocados in tweeën en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in kleine stukjes.
Meng het citroensap, olijfolie, zout en peper in een aparte kom en klop het goed door elkaar.
Giet de vinaigrette over de avocado, garnalen en groenten en meng voorzichtig.
Garneer met koriander en serveer meteen.
Notities
Gebruik altijd rijpe avocados; ze moeten zacht maar niet te week zijn.Voor een veganistische versie kun je de garnalen vervangen door gebakken tofu of champignons.Als je restjes over hebt, bewaar de salade maximaal één dag in een luchtdichte container in de koelkast, maar voeg de garnalen pas toe vlak voor het serveren om taaiheid te voorkomen.Probeer de salade te serveren in een grote platte schaal voor een mooi uitzicht en garneer met extra koriander en een schijfje citroen voor een feestelijk effect.