Avocado Eitje Toast
Begin je dag met een heerlijke Avocado Eitje Toast. Romig, gezond en klaar in minuten. Perfect voor brunch of lunch!
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 6 minuten minuten
Rusttijd: 2 minuten minuten
Totale tijd: 13 minuten minuten
Servings: 2 personen
Calories: 350kcal
Cost: $6
- 2 plakken Brood van campagne of zuurdesembrood dikke plakken
- 1 stuk Avocado rijpe
- 2 stuk Eieren vers
- 1 el Limoensap
- 2 el Bieslook (gehakte)
- 1 handjevol Rucola of kresse
- 1 snufje Chilivlokken fijngehakt
- 2 el Zonnebloempitten optioneel
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper uit de molen
- 1 el Extra vierge olijfolie
Kook de eieren 6 minuten in kokend water en leg ze daarna in koud water.
Pel de avocado en prak het vruchtvlees in een kom tot een romige puree.
Voeg limoensap, bieslook, chilivlokken, zout en peper toe aan de avocado en meng goed.
Rooster het brood tot het knapperig is, maar niet te droog.
Verdeel de avocadopuree over de plakken brood, voeg rucola of kresse toe.
Snijd de eieren doormidden en leg ze bovenop de toast.
Bestrooi met zonnebloempitten, peper en een scheutje extra vierge olijfolie.
Deze Avocado Eitje Toast is een perfecte combinatie van smaken en texturen. Zorg ervoor dat de avocado goed rijp is voor de beste smaak. Geniet ervan!
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 22g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 186mg | Sodium: 300mg | Potassium: 700mg | Fiber: 10g | Sugar: 1g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg