Ga terug
+ servings
Aubergines Tomaten Ratatouille

Aubergines Tomaten Ratatouille

Ontdek waarom deze Aubergines Tomaten Ratatouille jouw nieuwe favoriete gerecht wordt. Simpel, gezond en vol smaak perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote koekenpan of braadpan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 2 middelgrote Aubergines
  • 4 rijpe Tomaten of 1 blik gepelde tomaten (±400 g)
  • 1 stuk Ui
  • 2 tot 3 teentjes Knoflook
  • 1 stuk Rode paprika (facultatief)
  • 3 tot 4 eetlepels Olijfolie
  • 1 bosje Verse peterselie
  • 1 theelepel Kruiden van Provence of mengsel van oregano, tijm en basilicum
  • naar smaak snufje Zout en peper uit de molen

Instructies

  • Was de aubergines en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
  • Was de tomaten en snijd ze in blokjes, of hak bliktomaten grof.
  • Pel en snipper de ui, pers de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes als je deze gebruikt.
  • Bestrooi de aubergines met een beetje zout en laat ze 10 minuten uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de aubergineplakken 5 tot 7 minuten aan elke kant.
  • Breng de aubergines op smaak met zout en peper en leg ze apart op een bord.
  • Voeg extra olie toe aan de pan en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de tomaten, kruiden, zout en peper toe en laat alles 10 tot 15 minuten sudderen.
  • Voeg de aubergines terug in de pan met de tomatensaus en meng voorzichtig.
  • Laat het geheel nog 10 minuten sudderen om de smaken te vermengen.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de ratatouille vlak voor het serveren.

Notities

Gebruik rijpe tomaten voor de beste smaak. Laat de aubergines niet te lang uitlekken, anders worden ze te droog. Deze ratatouille zal nog beter smaken de volgende dag omdat de smaken dan extra tijd hebben om te mengen. Bewaar de ratatouille in de koelkast en consumeer binnen 3 dagen. Voor langere opslag kun je het invriezen, bewaar het in een vriesbestendige container tot 3 maanden.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 3g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 4g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!