Ontdek het heerlijke Aubergines Parmigiana Recept met smeltende kaas en kruidige tomatensaus. Perfect voor een gezellige maaltijd of feestelijke gelegenheid. Proef de Italiaanse traditie thuis.
300gMozzarella di bufala of fior di lattegoed uitgelekt
100gGeraspte Parmezaanse kaas
700gStukjes tomaat uit blik of tomatensaus
1teentjeKnoflook
1stukKlein uioptioneel
1 à 2stuk(s)Eieren
naar behoefteBloem
extramlExtra vierge olijfolie
naar behoefteFrituurvet (arachide- of zonnebloemolie)
naar behoeftetakjesVers basilicum
naar smaaksnufjeZout
naar smaaksnufjePeper
Instructies
Spoel de aubergines schoon en snijd ze in plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm dik.
Bestrooi ze lichtjes met zout en laat ze 30 minuten uitlekken in een vergiet.
Afspoelen en de aubergines droog deppen met keukenpapier.
Verhit twee eetlepels extra vierge olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en eventueel de ui.
Voeg de stukjes tomaat toe, breng op smaak met zout en peper en voeg een paar blaadjes vers basilicum toe.
Laat de saus 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dikker wordt.
Bestuif elke plak aubergine met bloem en dip hem door het geklopte ei.
Verhit olie in een koekenpan en bak de plakken tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Leg de gebakken plakken op keukenpapier om overtollig vet op te vangen.
Verwarm de oven voor op 190°C en bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus.
Leg een laag aubergines, bedek met saus, en verdeel er plakjes mozzarella en wat Parmezaanse kaas over.
Herhaal dit tot je 2 à 3 lagen hebt en eindig met een laag saus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
Giet een dun straaltje extra vierge olijfolie over de bovenkant en bak de parmigiana 20 tot 25 minuten in de oven.
Laat het gerecht 10 minuten rusten voordat je het serveert.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Laat de aubergines niet te lang uitlekken; 30 minuten is ideaal. Voeg niet te veel saus toe tussen de lagen; anders wordt het gerecht te waterig. Dit gerecht kan een dag van tevoren worden gemaakt en blijft goed in de koelkast voor 2 à 3 dagen.