Ontdek waarom Aubergine Vlees Gratin mijn favoriete gerecht is geworden. Een heerlijke combinatie van aubergines, gehakt en kaas voor een onvergetelijke smaak. Probeer het vandaag!
Snijd de aubergines in dunne plakjes en laat ze 10 minuten uitlekken met zout om bitterheid te verminderen.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg het gehakt toe en bak het tot het mooi bruin is, gekruid met zout, peper en eventueel Herbes de Provence.
Voeg de tomatensaus toe aan het gehaktmengsel en laat het sudderen op laag vuur.
Begin met het maken van laagjes in een ovenschaal: aubergines, gehaktmengsel, herhaal en eindig met tomatensaus en geraspte kaas.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak 30 minuten. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten tot de kaas goudbruin is. Laat even rusten voordat je serveert.
Notities
Rooster de aubergines kort voor extra smaak. Vervang het gehakt door kipgehakt of linzen voor variatie. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen of vries in voor maximaal 3 maanden. Voeg verse basilicum toe voor extra frisheid of maak je eigen tomatensaus voor meer smaak.