Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en strooi er wat zout overheen. Laat ze 20 minuten uitlekken in een vergiet. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk een bakplaat met olijfolie en leg de aubergineplakken erop. Bestrijk de plakken ook lichtjes met olie en bak ze 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de rode ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes, oregano en paprikapoeder toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Kruid met zout en peper naar smaak.
Leg de gebakken aubergineplakken in een ovenschaal en schep de tomatensaus eroverheen. Verdeel de geraspte mozzarella gelijkmatig over de schaal. Bak het gerecht nog eens 10 minuten in de oven tot de kaas mooi bubbelt en goudbruin is. Garneer met verse basilicumblaadjes.
Notities
Dit aubergine recept uit de oven is een geweldige manier om deze gezonde groente te bereiden. Serveer met knapperig stokbrood om de saus op te likken. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast tot 3 dagen, en verwarm opnieuw in de oven voor een knapperig resultaat.