Ontdek de heerlijke combinatie van romige aspergesoep met knapperige hamblokjes en frisse bieslook. Perfect voor een troostrijke maaltijd of feestelijke gelegenheden. Probeer dit recept voor Aspergesoep met hamblokjes en bieslook vandaag nog.
Begin met het schoonmaken van de asperges. Snijd de harde uiteinden eraf en schil de steel met een dunschiller.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de hamblokjes tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart.
Gebruik dezelfde pan om de ui en knoflook te fruiten. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aanbranden.
Giet de groentebouillon bij het gefruite mengsel en breng het aan de kook. Voeg daarna de asperges toe en laat ze gaar worden (10-15 minuten).
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg eventueel een scheutje slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in kommen en verdeel de gebakken hamblokjes erover. Bestrooi met verse bieslook en serveer direct.
Notities
Gebruik verse asperges voor de beste smaak.Voeg een scheutje witte wijn toe tijdens het fruiten voor extra diepte.Bewaar de soep tot 3 dagen in de koelkast en voeg hamblokjes en bieslook pas toe bij het opnieuw opwarmen.Voor een lichtere versie, vervang slagroom door kokosmelk en de ham door paddenstoelen of rooktofu.