1bosjeFrisse kruiden (bieslook, peterselie of dille)
Instructies
Was de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Kook ze 5 tot 7 minuten in kokend water of stoom ze tot ze zacht zijn maar nog stevig.
Klop de eieren los in een kom met wat zout, peper en optioneel room. Roer goed door.
Smelt de boter in een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat rustig bakken.
Leg de gekookte asperges op één helft van de omelet. Verdeel de geitenkaas erover en strooi er verse kruiden bovenop.
Vouw de omelet over de garnituur en laat nog 1 minuut op het vuur staan. Serveer direct met extra kruiden eroverheen.
Notities
Je kunt feta of ricotta gebruiken als alternatief voor geitenkaas. Voor een veganistische versie, vervang de eieren door tofu en de geitenkaas door plantaardige kaas. Asperges kunnen vervangen worden door courgette of spinazie. Voeg een snufje muskaatnoot toe aan het eimengsel voor extra smaak!