Ga terug
+ servings
Asperge Geitenkaas Omelet

Asperge Geitenkaas Omelet

Ontdek de heerlijke combinatie van asperges en geitenkaas in deze Asperge Geitenkaas Omelet. Snel klaar en perfect voor elke maaltijd. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Anti-aanbakpan
  • Kom voor het mengen
  • Spatel
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 6 stuks Eieren
  • 250 g Groene asperges
  • 80 g Verse geitenkaas
  • 1 klontje Boter
  • 2 el Vloeibare room (optioneel)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bosje Frisse kruiden (bieslook, peterselie of dille)

Instructies

  • Was de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Kook ze 5 tot 7 minuten in kokend water of stoom ze tot ze zacht zijn maar nog stevig.
  • Klop de eieren los in een kom met wat zout, peper en optioneel room. Roer goed door.
  • Smelt de boter in een grote anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Giet het eimengsel in de pan en laat rustig bakken.
  • Leg de gekookte asperges op één helft van de omelet. Verdeel de geitenkaas erover en strooi er verse kruiden bovenop.
  • Vouw de omelet over de garnituur en laat nog 1 minuut op het vuur staan. Serveer direct met extra kruiden eroverheen.

Notities

Je kunt feta of ricotta gebruiken als alternatief voor geitenkaas. Voor een veganistische versie, vervang de eieren door tofu en de geitenkaas door plantaardige kaas. Asperges kunnen vervangen worden door courgette of spinazie. Voeg een snufje muskaatnoot toe aan het eimengsel voor extra smaak!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 18g | Fat: 18g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 10g | Cholesterol: 400mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!