Ontdek de heerlijke smaken van deze Asiatische Kippenstoofpot. Een eenvoudig en gezond gerecht dat iedereen zal liefhebben. Proef de Aziatische kruiden en verse ingrediënten vandaag nog.
Begin met het wassen en snijden van alle groenten en de kip in hapklare stukjes.
Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kip tot hij mooi bruin is.
Haal de kip uit de pan en bak in dezelfde pan ui, knoflook en gember. Voeg na 2 minuten wortelen, paprika en champignons toe en roerbak 3 tot 4 minuten.
Voeg de kip terug in de pan met sojasaus, oestersaus en bouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Voeg de brocoliroosjes en spinazie toe en laat nog 5 tot 7 minuten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Notities
Voeg verse gember toe voor extra smaak en aroma. Deze stoofpot is ideaal om te serveren met rijst of noedels. Bewaar in de koelkast tot 3 dagen en in de vriezer zonder bladgroenten. Garneer met koriander en sesamzaadjes voor een mooi effect. Experimenteer met andere groenten zoals courgette en sperziebonen voor variatie.