Ga terug
–+ servings
Asiatatische Vinaigrette Recept

Asiatatische Vinaigrette

Ontdek het perfecte Asiatatische Vinaigrette Recept om je salades en gerechten te verlevendigen. Snel, eenvoudig en vol smaak. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 60kcal
Cost: $5

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of lepel
  • Rasp
  • Scherp mes
  • Glazen pot voor het bewaren

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Sojasaus
  • 2 eetlepels Rijstazijn
  • 1 eetlepel Geroosterde sesamolie
  • 1 eetlepel Honing of ahornsiroop
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stukje Verse gember (geraspt)
  • 1 theelepel Sesamzaadjes
  • 1 bos Bosuitje (fijngehakt)
  • 1 snufje Chilipeper (optioneel)

Instructies

  • Mengel de sojasaus, rijstazijn en geroosterde sesamolie in een kom en roer goed door.
  • Voeg de honing of ahornsiroop toe en roer totdat deze volledig is opgelost.
  • Voeg knoflook, gember, sesamzaadjes en bosuitje toe en roer alles goed door.

Notities

Deze vinaigrette blijft tot een week goed in de koelkast. Bewaar in een afgesloten glazen pot. Het kan nog intenser van smaak worden na een paar dagen.
Voor een glutenvrije versie, vervang de sojasaus door tamari. Probeer verschillende soorten olie voor een unieke twist, of voeg extra gember en knoflook toe voor meer smaak. Laat de dressing even rusten voor het serveren zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Nutrition

Calories: 60kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 1g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 400mg | Potassium: 35mg | Sugar: 3g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 2mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!