Spoel de artisjokken goed af onder koud water, snijd de bovenkant eraf en verwijder de harde buitenste bladeren.
Doe de halve citroen in een kom water om de artisjokken in te leggen terwijl je bezig bent.
Vul een grote pan met ongeveer 5 cm water en voeg een snufje zout toe, leg de artisjokken met de koppen omhoog in de pan en deksel erop.
Laat de artisjokken gedurende 30-40 minuten stomen tot ze gaar zijn.
Verwarm een scheutje olijfolie in een kleine pan en bak hierin de gesnipperde knoflook tot hij goudbruin is.
Giet het mengsel over de gestoomde artisjokken en bestrooi ze met gehakte peterselie.
Notities
Controleer altijd of de artisjokken vers zijn; ze moeten stevig aanvoelen en geen bruine plekken hebben. Voeg tijdens het stomen kruiden zoals tijm of rozemarijn toe voor extra diepgang. Experimenteer met verschillende dipsauzen om de smaken te verrijken. Bewaar overgebleven artisjokken in een afgesloten container in de koelkast; ze blijven tot twee dagen goed.