Ga terug
+ servings
Appeltaartje Miso Sarrasin

Appeltaartje Miso Sarrasin

Ontdek het unieke Appeltaartje Miso Sarrasin een verrassende combinatie van zoet en umami perfect voor elk dessertmoment. Makkelijk te maken en verrukkelijk om te proeven.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Kleine vormpjes of glas
  • Pannetje voor de crème

Ingrediënten

  • 1 pakje Bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 2 stuks Verse appels (Elstar of Jonagold)
  • 2 eetlepels Suiker
  • 40 gram Boter
  • 200 ml Melk
  • 1 eetlepel Sarrasine meel
  • 1 theelepel Witte miso pasta

Instructies

  • Snijd cirkels uit het bladerdeeg met een glas of ronde vormpjes en leg ze op bakpapier.
  • Schik de appelplakjes creatief op het bladerdeeg en bestrijk de randen met water.
  • Strooi suiker over de appels en verdeel stukjes boter over elke tartelette.
  • Bak de tartelettes in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten.
  • Verwarm de melk tot net onder het kookpunt en roer het sarrasine meel en miso erdoor.
  • Laat het mengsel lichtjes indikken terwijl je blijft roeren.
  • Laat de tartelettes iets afkoelen en schep de crème onderaan elke tartelette.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Laat de tartelettes iets afkoelen voor perfecte snee-eigenschappen. Rol het bladerdeeg niet te dun uit en zorg voor gelijkmatige dikte van de appelplakjes.
Bewaar de tartelettes in een luchtdichte doos in de koelkast; de crème kan apart worden bewaard. Ze zijn het beste als ze vers worden gegeten en kunnen kort worden opgewarmd voor een extra knapperig effect.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!