Ga terug
+ servings
Ananastaart met Crème

Ananastaart met Crème

Ontdek waarom je deze Ananastaart met Crème moet proberen. Een lichte combinatie van zoete ananas en romige crème perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Springvorm (22-24 cm)
  • Keukenmachine of vijzel
  • Mixer of handmixer
  • Spatel
  • Glas voor het aandrukken van de bodem

Ingrediënten

  • 250 g Koekjes (bijvoorbeeld Graham crackers)
  • 100 g Gesmolten boter
  • 300 g Roomkaas (zoals Philadelphia)
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 400 ml Slagroom (minimum 35% vet)
  • 1 stuk Verse ananas of blikananas (goed uitgelekt)
  • Extra ananasschijven en eetbare bloemen voor decoratie
  • Verse kruiden (optioneel)

Instructies

  • Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met gesmolten boter tot een 'zand'-textuur.
  • Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm van 22-24 cm en zet in de koelkast.
  • Klop de koude slagroom tot stevige pieken.
  • Meng in een aparte kom de roomkaas, poedersuiker en vanille tot een zijdezachte massa en voeg de slagroom voorzichtig toe.
  • Snijd de ananas in kleine stukjes of laat blikananas goed uitlekken.
  • Verdeel een laag mousse over de koekjesbodem, gevolgd door een laagje ananas en de rest van de mousse.
  • Leg ananasschijven en eventueel extra crème op de taart ter decoratie.
  • Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voor het serveren.

Notities

Verschillende fruitsoorten zoals mango of kiwi kunnen ook worden gebruikt voor variaties. Bewaar de taart maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt met plasticfolie.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 200mg | Potassium: 120mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 80mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!