Extra ananasschijven en eetbare bloemen voor decoratie
Verse kruiden (optioneel)
Instructies
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met gesmolten boter tot een 'zand'-textuur.
Druk dit mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm van 22-24 cm en zet in de koelkast.
Klop de koude slagroom tot stevige pieken.
Meng in een aparte kom de roomkaas, poedersuiker en vanille tot een zijdezachte massa en voeg de slagroom voorzichtig toe.
Snijd de ananas in kleine stukjes of laat blikananas goed uitlekken.
Verdeel een laag mousse over de koekjesbodem, gevolgd door een laagje ananas en de rest van de mousse.
Leg ananasschijven en eventueel extra crème op de taart ter decoratie.
Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voor het serveren.
Notities
Verschillende fruitsoorten zoals mango of kiwi kunnen ook worden gebruikt voor variaties. Bewaar de taart maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt met plasticfolie.