Ga terug
+ servings
Amandel Financiers Recept

Amandel Financiers

Ontdek het perfecte Amandel Financiers Recept met stapsgewijze instructies en handige tips voor een zachte, nootachtige traktatie die altijd lukt.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 33 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 145kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Spatel
  • Financiersvorm of muffinvorm

Ingrediënten

  • 120 g Zachte boter
  • 100 g Amandelmeel
  • 150 g Poedersuiker
  • 50 g Tarwebloem
  • 4 stukken Eiwitten (ongeveer 120 g)
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6).
  • Smelt de boter langzaam in een steelpannetje tot hij een mooie gouden kleur krijgt.
  • Meng het amandelmeel, poedersuiker, tarwebloem en zout in een grote kom.
  • Voeg de eiwitten toe aan het droge mengsel en roer voorzichtig met een spatel.
  • Schep de lauwwarme bruine boter door de massa en roer tot een glad beslag.
  • Vet de financiersvormen goed in en verdeel de massa gelijkmatig.
  • Bak de financiers 15-18 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Notities

Laat de financiers na het bakken 5 minuten afkoelen in de vorm. Bewaar de financiers tot 3 dagen in een luchtdichte doos of vries ze in voor maximaal 1 maand. Probeer verschillende soorten notenmeel voor variatie in smaak.

Nutrition

Calories: 145kcal | Carbohydrates: 17g | Protein: 3g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 2.5g | Cholesterol: 23mg | Sodium: 55mg | Potassium: 45mg | Fiber: 0.5g | Sugar: 8g | Vitamin A: 250IU | Calcium: 15mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!