Ga terug
–+ servings
Aioli met knoflook en citroen

Aioli met knoflook en citroen

Ontdek hoe je de perfecte Aioli met knoflook en citroen maakt. Romig, vers en ideaal als dip of topping. Simpel en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Cost: $5

Equipment

  • Handmixer of keukenmachine
  • Kommetje
  • Roerlepel

Ingrediënten

  • 1 eidooier Eidooier
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml Extra vierge olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • naar smaak Zout

Instructies

  • Pak een kommetje en leg de eidooier hierin. Voeg een klein beetje zout toe en roer alles goed door elkaar.
  • Prak de knoflook heel fijn en voeg deze toe aan de eidooier. Meng alles goed door elkaar.
  • Giet nu druppelsgewijs de olijfolie in het mengsel terwijl je blijft roeren.
  • Voeg tot slot het citroensap toe en roer nogmaals goed door.

Notities

Voeg een klein beetje honing toe voor een subtiel zoete toets. Bewaar de aioli in een afgesloten potje in de koelkast, overdekt met een dun laagje olijfolie. Probeer variaties met avocado of Griekse yoghurt voor een gezondere optie. De saus blijft maximaal 3 dagen vers in de koelkast. Voor gebruik, roer met een beetje warm water om de consistentie aan te passen.

Nutrition

Calories: 180kcal | Protein: 2g | Fat: 20g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 56mg | Sodium: 100mg | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!