Ga terug
+ servings
Aïoli Marseillaise Maken

Aïoli Marseillaise Maken

Ontdek hoe je een authentieke Aïoli Marseillaise Maken met deze eenvoudige recept. Perfect voor vis, groenten of feestelijke schalen. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Cost: $5

Equipment

  • Kom
  • Garde of handmixer
  • Mes en snijplank
  • Maatbekertje

Ingrediënten

  • 4 teentjes Knoflook vers
  • 25 cl Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Pel de knoflooktenen en plet ze tot een gladde pasta.
  • Voeg het citroensap toe aan de knoflookmix en meng goed door elkaar.
  • Giet langzaam een dun straaltje olijfolie in de knoflookmix terwijl je blijft roeren.
  • Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

Notities

Gebruik altijd verse knoflook voor de beste smaak. Kies een goede kwaliteit olijfolie, want dat maakt een groot verschil. Laat de saus even rusten voordat je hem serveert voor een betere smaakontwikkeling. Bewaar de saus in een luchtdichte pot in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Voeg een druppel citroensap toe om de versheid te verlengen.

Nutrition

Calories: 90kcal | Carbohydrates: 2g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Sodium: 20mg | Potassium: 30mg | Vitamin C: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!