Ga terug
+ servings
Aigre-Doux Kip Ananas

Aigre-Doux Kip Ananas

Ontdek het exotische avontuur van Aigre-Doux Kip Ananas Een kleurrijk en heerlijk gerecht dat je snel thuis kunt bereiden Ideaal voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Marineren Tijd: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Wok of grote pan
  • Friteuse of diepe pan voor frituren
  • Houten lepels of spatels
  • Meetlepels en -bekers
  • Frituuroil

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in blokjes van 2,5 cm
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 1/2 theelepel Bicarbonaat (facultatief)
  • 1 stuk Ei
  • 60 g Maïzena
  • 60 g Bloem
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 3 eetlepels Ketchup
  • 3 eetlepels Worcestershire of sojasaus
  • 6 eetlepels Rijstazijn of ciderazijn
  • 6 eetlepels Suiker
  • 1 eetlepel Maïzena gemengd met 2 eetlepels water
  • 1/2 kopje Ananassap
  • 1 eetlepel Lichte sojasaus
  • 1 stuk Rode paprika, in stukjes
  • 1 stuk Geile paprika, in stukjes
  • 1 stuk Ui, in ringen
  • 200 g Ananas, in stukjes
  • 2 tenen Knoflook, gehakt
  • 2 cm Verse gember, gehakt
  • 1 portie Gekookte witte rijst
  • 1 portie Geroosterde sesamzaadjes
  • 1 portie Gesnipperde bosuitjes

Instructies

  • Mix de kipblokjes met sojasaus, bicarbonaat, zout en peper en laat het 20 minuten marineren in de koelkast.
  • Klop het ei los in een kom en meng de bloem en maïzena in een andere kom.
  • Haal elk stukje kip eerst door het ei en dan door het meel-mengsel en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
  • Verhit olie tot 180°C en bak de kip tot het goudbruin en knapperig is.
  • Combineer ketchup, Worcestershire, azijn, suiker, ananassap, sojasaus en maïzena-water in een pan en verwarm het op middelhoog vuur terwijl je roert.
  • Verhit wat sesamolie in een wok en voeg knoflook, gember, ui en paprika toe; roerbak gedurende 2-3 minuten.
  • Voeg de ananas toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de gebakken kip toe aan de wok met de groenten en giet de hete aigre-douce saus eroverheen; meng voorzichtig en laat het 2 minuten op laag vuur staan.

Notities

Voeg voor extra frisheid een snufje citroenschil toe aan de saus. Bewaar Aigre-Doux Kip Ananas in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Verwarm het op laag vuur om de textuur te behouden. Het kan ook worden ingevroren, maar de groenten kunnen zachter worden na het ontdooien. Probeer om de kip in kleine porties te bakken voor een knapperig resultaat.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 9g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 3mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!