Mix de kipblokjes met sojasaus, bicarbonaat, zout en peper en laat het 20 minuten marineren in de koelkast.
Klop het ei los in een kom en meng de bloem en maïzena in een andere kom.
Haal elk stukje kip eerst door het ei en dan door het meel-mengsel en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
Verhit olie tot 180°C en bak de kip tot het goudbruin en knapperig is.
Combineer ketchup, Worcestershire, azijn, suiker, ananassap, sojasaus en maïzena-water in een pan en verwarm het op middelhoog vuur terwijl je roert.
Verhit wat sesamolie in een wok en voeg knoflook, gember, ui en paprika toe; roerbak gedurende 2-3 minuten.
Voeg de ananas toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de gebakken kip toe aan de wok met de groenten en giet de hete aigre-douce saus eroverheen; meng voorzichtig en laat het 2 minuten op laag vuur staan.
Notities
Voeg voor extra frisheid een snufje citroenschil toe aan de saus. Bewaar Aigre-Doux Kip Ananas in een luchtdichte doos in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Verwarm het op laag vuur om de textuur te behouden. Het kan ook worden ingevroren, maar de groenten kunnen zachter worden na het ontdooien. Probeer om de kip in kleine porties te bakken voor een knapperig resultaat.