Ontdek de heerlijke combinatie van zoet en bloemig in deze Abrikozenjam zonder suiker met lavendel. Makkelijk te maken en perfect voor een gezond ontbijt!
Agar-agar of gelatine Ter vervanging van agar-agar.
Ingrediënten
500gRijpe abrikozen (geschild en gesneden)
1zakjeAgar-agar (of gelatine als alternatief)
2elHoning (optioneel)Voor extra zoetheid.
1elGedroogde lavendelbloemen
1tlCitroensap
Instructies
Spoel de abrikozen goed af en snijd ze in kleine stukjes.
Zet een steelpan op laag vuur en voeg de abrikozen toe. Laat ze langzaam zacht worden, ongeveer 10 minuten.
Voeg de honing en citroensap toe voor extra diepgang.
Los de agar-agar op in een beetje water en voeg het mengsel toe aan de pan.
Blijf roeren terwijl de jam dikker wordt.
Voeg de lavendelbloemen toe en laat ze 5 minuten meekoken. Haal de lavendel er daarna uit.
Notities
Gebruik rijpe, zoete abrikozen voor de beste smaak. Probeer niet te lang te koken om de frisheid van de smaken te behouden. Experimenteer gerust met andere kruiden zoals munt of basilicum. Deze jam blijft tot 2 weken in de koelkast. Steriliseer de potjes voor gebruik door ze 10 minuten in kokend water te laten staan.