Ga terug
–+ servings
Abrikozenjam zonder suiker met lavendel

Abrikozenjam zonder suiker met lavendel

Ontdek de heerlijke combinatie van zoet en bloemig in deze Abrikozenjam zonder suiker met lavendel. Makkelijk te maken en perfect voor een gezond ontbijt!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 40kcal
Cost: $8.00

Equipment

  • Steelpan
  • Houten lepel
  • Keukenweegschaal
  • Potjes met schroefdeksel
  • Agar-agar of gelatine Ter vervanging van agar-agar.

Ingrediënten

  • 500 g Rijpe abrikozen (geschild en gesneden)
  • 1 zakje Agar-agar (of gelatine als alternatief)
  • 2 el Honing (optioneel) Voor extra zoetheid.
  • 1 el Gedroogde lavendelbloemen
  • 1 tl Citroensap

Instructies

  • Spoel de abrikozen goed af en snijd ze in kleine stukjes.
  • Zet een steelpan op laag vuur en voeg de abrikozen toe. Laat ze langzaam zacht worden, ongeveer 10 minuten.
  • Voeg de honing en citroensap toe voor extra diepgang.
  • Los de agar-agar op in een beetje water en voeg het mengsel toe aan de pan.
  • Blijf roeren terwijl de jam dikker wordt.
  • Voeg de lavendelbloemen toe en laat ze 5 minuten meekoken. Haal de lavendel er daarna uit.

Notities

Gebruik rijpe, zoete abrikozen voor de beste smaak. Probeer niet te lang te koken om de frisheid van de smaken te behouden. Experimenteer gerust met andere kruiden zoals munt of basilicum. Deze jam blijft tot 2 weken in de koelkast. Steriliseer de potjes voor gebruik door ze 10 minuten in kokend water te laten staan.

Nutrition

Calories: 40kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 0.5g | Fat: 0.1g | Sodium: 1mg | Potassium: 80mg | Fiber: 1g | Sugar: 6g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!