Abrikozenjam met amandelen: Verrukkelijke ontvangsten!
Ontdek het recept voor Abrikozenjam met amandelen een zoete verwennerij vol Provençaalse charme Ideaal voor brunch of als cadeau Simpel te maken met rijpe abrikozen en geroosterde amandelen Verwen je smaakpapillen vandaag nog.
Mixer of staafmixer (optioneel voor een gladde textuur)
Steriele glazen potten voor het bewaren van de jam
Ingrediënten
500gRijpe abrikozen (ontpit)
300gSuiker
1zakjeGelecitine of citroensapnaar keuze
50gAmandelen (geroosterd en gehakt)
Instructies
Begin door de abrikozen grondig te wassen en te halveren. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Voeg de abrikozen en de suiker samen in een grote pan en laat het mengsel op laag vuur smelten. Roer regelmatig om te voorkomen dat de jam aanbrandt.
Rooster de amandelen licht in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Hak ze daarna grof en voeg ze toe aan de jam. Laat alles nog eens 5 minuten koken.
Giet de jam in steriele potten en sluit ze direct af.
Notities
Deze zelfgemaakte abrikozenjam met amandelen is een prachtig cadeau om te delen met geliefden. Geniet van de authentieke smaak van de Provence het hele jaar door.