Ga terug
+ servings
Abrikozen Flan Taart

Abrikozen Flan Taart

Ontdek de heerlijke Abrikozen Flan Taart met romige custard en zoete abrikozen. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken. Probeer het recept vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10

Equipment

  • Taartvorm (24 cm)
  • Mixer of garde
  • Steelpan
  • Vork
  • Boter en bloem (voor het invetten)

Ingrediënten

  • 1 stuks Pâte brisée (zelfgemaakt of uit de winkel)
  • 6 tot 8 stuks Rijpe abrikozen (ontpit en in partjes gesneden)
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Poedersuiker
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 50 cl Volle melk
  • 50 g Maïzena

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm van 24 cm in met boter en bloem.
  • Rol de pâte brisée uit en leg deze in de vorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork en zet in de koelkast.
  • Schik de abrikozenpartjes over de bodem van de taart.
  • Klop de eieren en poedersuiker tot licht en schuimig. Voeg het vanille-extract toe.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje, maar laat het niet koken. Giet de warme melk langzaam bij het eimengsel terwijl je blijft roeren.
  • Los de maïzena op in koud water en voeg dit toe aan de custard. Roer tot een gladde massa.
  • Giet de custard over de abrikozen in de vorm.
  • Bak de taart in de oven gedurende 40 tot 45 minuten tot de custard goudgeel is. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.

Notities

Gebruik verse, rijpe abrikozen voor de beste smaak. De custard moet niet te heet zijn voordat je hem over de abrikozen giet. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt om breken te voorkomen. Voor een glanzende afwerking, strijk een laagje abrikozenjam over de afgekoelde taart. Bewaar de taart maximaal 2 dagen in de koelkast, afgedekt met plasticfolie. Ontdooi in de koelkast als je hem invriest zonder suikerparel.

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 8g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 75mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 15g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 70mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!