Aardbeienjam met vanille
Ontdek hoe je heerlijke aardbeienjam met vanille maakt. Simpel recept met verse ingrediënten voor een onweerstaanbare smaak. Ideaal voor ontbijt of als cadeau. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 potten
Calories: 40 kcal
Grote pan
Houten lepel
Schaal voor het snijden
Steriele glazen potjes
500 g Aardbeien 1 stuks Vanillestokje 250 g Suiker 1 stuks Citroensap
Begin door de aardbeien grondig te wassen en de kroontjes te verwijderen. Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Doe de aardbeien in een grote pan en voeg suiker, het vanillestokje en citroensap toe. Roer alles goed door.
Breng het mengsel langzaam aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken. Blijf regelmatig roeren.
Haal het vanillestokje eruit en giet de jam in steriele potjes. Sluit goed af.
Er is iets magisch aan het maken van je eigen aardbeienjam met vanille. Perfect voor op je boterham of als geschenk voor vrienden.
Calories: 40 kcal | Carbohydrates: 10 g | Sugar: 10 g