Ontdek de heerlijke Aardbeien Citroen Mousse, een verfrissend en luchtig dessert met een perfecte balans van zoet en zuur. Ideaal voor elke gelegenheid.
400gAardbeien (plus een aantal extra voor decoratie)
2blaadjesGélatine
80gSuiker
1stukBiologische citroen (zeste en sap)
400mlKoude vloeibare room (35% vet)
2takjesVerse munt
Instructies
Week de blaadjes gélatine in een kom koud water gedurende ongeveer 5 minuten.
Maak de aardbeien goed schoon en pureer ze met een mixer.
Voeg suiker en citroensap toe aan de aardbeienpuree en verwarm het mengsel in een steelpan tot het net begint te borrelen.
Haal het van het vuur en roer de uitgedrukte gélatine erdoorheen. Laat het afkoelen.
Klop de koude slagroom met een handmixer stevig op tot puntjesvorm.
Voeg de slagroom voorzichtig toe aan de aardbeiencoulis en meng met een spatel.
Verdeel de mousse in glazen of kommen en zet deze minimaal 3 uur in de koelkast.
Snijd de extra aardbeien in partjes en meng ze met suiker, citroenschil en fijngesneden munt.
Verdeel dit mengsel over de mousse vlak voor het serveren en versier met extra muntblaadjes.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Maak de mousse een dag van tevoren voor een nog betere smaak. Bewaar de mousse in een afgesloten container in de koelkast, waar het tot 2 dagen vers blijft. De mousse kan ook worden ingevroren zonder de versiering. Laat deze ontdooien in de koelkast en voeg de versiering pas toe voor het serveren. Restjes kunnen heerlijk zijn als topping voor yoghurt of pannenkoeken. Enjoy!