Was en maak de aardbeien schoon. Snijd ze in tweeën.
Klop de eieren en suiker in een kom tot een licht, schuimig mengsel van ongeveer 4 minuten.
Voeg de gesmolten boter toe en roer goed door.
Meng de bloem, vanillesuiker, bakpoeder en een snufje zout in een aparte kom.
Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan het eimengsel en roer tot een glad beslag.
Vet een ronde bakvorm van 20 cm in en beleg met bakpapier.
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
Leg de aardbeien met de bolle kant naar boven op het beslag en druk ze licht aan.
Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 35-40 minuten.
Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.
Notities
Deze taart blijft maximaal 2 dagen vers bij kamertemperatuur in een afgesloten doos. Voor de beste smaak, gebruik verse aardbeien en zorg dat je eieren op kamertemperatuur zijn. Probeer een laagje frambozenjam op de bodem van de bakvorm voor extra sappigheid. Serveer met een bolletje vanille-ijs of een takje munt voor een luxe touch!