Ga terug
–+ servings
aardappelsalade recept

Aardappelsalade

Ontdek het ultieme aardappelsalade recept. Een frisse en romige klassieker met knapperige groenten. Perfect voor elke gelegenheid. Simpel en snel te maken. Proef de onweerstaanbare combinatie van traditionele en moderne invloeden.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Mengkom
  • Schaar of mes voor het snijden
  • Schaal voor het serveren
  • Levende handen en liefde voor koken 😉

Ingrediënten

  • 500 g Vastkokende aardappelen
  • 4 el Mayonaise
  • 1 klein Ui (fijngehakt)
  • 2 stengels Selderij (in dunne plakjes)
  • 3 stukjes Augurken (in kleine stukjes gesneden)
  • 1 handvol Frisse kruiden (bijv. peterselie, dille of bieslook)

Instructies

  • Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze afkoelen. Snijd ze in blokjes.
  • Snijd de ui, selderij en augurken in kleine stukjes en meng deze door de aardappelen.
  • Voeg de mayonaise en de verse kruiden toe en meng goed door.
  • Laat de salade minstens twee uur in de koelkast rusten voordat je deze serveert.

Notities

Deze aardappelsalade is perfect voor zomerse barbecues of als aanvulling op een buffet. Eenvoudig te bereiden en vol met frisse smaken!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1.5g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 150mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 150IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!