Ontdek de heerlijke smaak van Aardappelen met chermoula. Een eenvoudig Marokkaans recept vol kruidige versheid en knapperige texturen. Perfect voor elke maaltijd!
1kgStevige aardappelenBijvoorbeeld Bintjes of Charlotte
1bosjeVerse coriander
1bosjePlatte peterselie
2-3tenenKnoflookGeperst of fijngehakt
1stukCitroenVoor het sap
1theelepelGemalen komijn
1theelepelZoete paprika
1eetlepelTomatenpureeOptioneel
4eetlepelsOlijfolie
zoutZoutNaar smaak
peperPeperNaar smaak
1snufjePiment of harissaOptioneel
WatSesamzaadjes of verse corianderVoor garnering, optioneel
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.
Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 20 tot 30 minuten.
Hak de coriander en peterselie fijn en prak de knoflook.
Meng in een kom de kruiden met komijn, paprika, citroensap, olijfolie en tomatenpuree.
Voeg zout, peper en piment of harissa toe aan de marinade en roer goed door.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
Meng de aardappelen voorzichtig met de chermoula in een grote kom.
Laat het mengsel minimaal een uur marineren in de koelkast.
Bak de aardappelen in de oven op 200°C gedurende 25 tot 30 minuten of in een pan tot ze goudbruin zijn.
Notities
Gebruik stevige aardappelen zoals Bintjes of Charlotte voor het beste resultaat. Laat de aardappelen niet te lang marineren om de versheid van de kruiden te behouden. Voeg citroenschil toe voor extra frisheid in de marinade. Restjes kunnen in de koelkast tot 3 dagen worden bewaard; opwarmen in de oven is aan te raden om de knapperigheid te behouden.