Ga terug
+ servings
Aardappelen met chermoula

Aardappelen met chermoula

Ontdek de heerlijke smaak van Aardappelen met chermoula. Een eenvoudig Marokkaans recept vol kruidige versheid en knapperige texturen. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Schaal of mes voor kruiden
  • Mengkom
  • Oven en bakplaat
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 1 kg Stevige aardappelen Bijvoorbeeld Bintjes of Charlotte
  • 1 bosje Verse coriander
  • 1 bosje Platte peterselie
  • 2-3 tenen Knoflook Geperst of fijngehakt
  • 1 stuk Citroen Voor het sap
  • 1 theelepel Gemalen komijn
  • 1 theelepel Zoete paprika
  • 1 eetlepel Tomatenpuree Optioneel
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • zout Zout Naar smaak
  • peper Peper Naar smaak
  • 1 snufje Piment of harissa Optioneel
  • Wat Sesamzaadjes of verse coriander Voor garnering, optioneel

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met gezouten water gedurende 20 tot 30 minuten.
  • Hak de coriander en peterselie fijn en prak de knoflook.
  • Meng in een kom de kruiden met komijn, paprika, citroensap, olijfolie en tomatenpuree.
  • Voeg zout, peper en piment of harissa toe aan de marinade en roer goed door.
  • Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
  • Meng de aardappelen voorzichtig met de chermoula in een grote kom.
  • Laat het mengsel minimaal een uur marineren in de koelkast.
  • Bak de aardappelen in de oven op 200°C gedurende 25 tot 30 minuten of in een pan tot ze goudbruin zijn.

Notities

Gebruik stevige aardappelen zoals Bintjes of Charlotte voor het beste resultaat. Laat de aardappelen niet te lang marineren om de versheid van de kruiden te behouden. Voeg citroenschil toe voor extra frisheid in de marinade. Restjes kunnen in de koelkast tot 3 dagen worden bewaard; opwarmen in de oven is aan te raden om de knapperigheid te behouden.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Sodium: 300mg | Potassium: 700mg | Fiber: 5g | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!