Ga terug
+ servings
Aardappel Bacon Salade

Aardappel Bacon Salade

Ontdek de heerlijke Aardappel Bacon Salade met goudbruine lardons en romige eieren. Perfect voor elke gelegenheid en supersimpel te maken. Proef het verschil vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Pan voor de aardappelen
  • Koekenpan voor de lardons
  • Kom voor de vinaigrette
  • Grote kom voor de salade
  • Schaar om bieslook te snijden (optioneel)

Ingrediënten

  • 500 g Aardappelen
  • 200 g Gerookte lardons
  • 4 stuks Eieren
  • 2 el Witte azijn
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el Mosterd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 el Frisse bieslook (optioneel) voor garnering

Instructies

  • Kook de aardappelen met schil in gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  • Kook de eieren in een aparte pan gedurende 8-10 minuten tot hardgekookt, en spoel ze daarna af onder koud water.
  • Bak de lardons in een droge koekenpan tot ze knapperig en goudbruin zijn, zonder olie toe te voegen.
  • Meng in een kom de olijfolie, azijn, mosterd, zout en peper tot een vinaigrette.
  • Combineer de aardappelen, lardons en eieren in een grote kom, giet de vinaigrette erover en meng voorzichtig.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Laat de salade na het klaarmaken minimaal 15 minuten rusten voor een betere smaakintegratie. Serveer op kamertemperatuur voor de allerbeste ervaring.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 14g | Fat: 18g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 190mg | Sodium: 700mg | Potassium: 600mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 30mg | Iron: 1.8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!